Agenda

  CHIVALRY – a path of nobility

  Aanvang: vrijdag 24 t/m zondag 26 mei
  Onder leiding van: Alia Kirsten Arnesen
  Let op!: Voertaal is engels
  Meer informatie en aanmelding: Zie brochure
  Kosten: € 150,- 
  Verblijf: U kunt niet op het terrein van de tempel overnachten. Er is een camping naastgelegen en er zijn diverse Hotel en B&B opties beschikbaar in en om Katwijk. 

  An alchemical retreat is a powerful tool of transformation; working with the ancient Sufi-practices of purification and tuning. Through purification, we can question old attitudes and patterns of behaviour. Through tuning, we reconnect with our soul and may find answers to the ever-returning questions: What are my highest ideals? How would I like to be? What is my life’s purpose?

  Read more in the brochure


  Informele dienst

  Aanvang: Zondag 26 mei om 11:00 uur
  Spreker: Kadir Troelstra
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Kosten: Vrijwillige bijdrage
  Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.


  Universele Eredienst

  Aanvang: Zondag 2 juni om 11:00 uur
  Spreker: Alima van den Brink
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Kosten: Vrijwillige bijdrage
  Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.


  Einaudi & Latifa meditatie Ligconcert – Evelien Fokker & Jeroen van Veen

  Aanvang: Zondag 2 juni 20.00 – 21.30 uur
  Aanmelden: via eventbrite
  Meer informatie: www.evelienfokker.com
  Kosten: € 40,-

  In de stroom van mindfullness, ontspanning en slow food introduceren Jeroen van Veen en Evelien Fokker: SlowMusic. Sinds 2017 bundelen zij hun krachten en klanken. Zij zijn meesters in het afstemmen op de frequentie van de menselijke ziel.

  De Latifa komt uit het Soefisme en betekent ‘meest verfijnd’ en ‘meest subtiel’. Deze meditatie is een (innerlijke) reis voor lichaam en geest langs zeven stappen van zingeving en transformatie: aanvaarden, verlangen, hoop, vertrouwen, loslaten, liefde en de wil.

  Liggend ervaar je Einaudi’s klanken en de innerlijke reis langs van de bijzondere Latifa meditatie. De langzame en verstilde muziek van Einaudi voor piano solo, en soms aangevuld met cello geven een diepe ontspanning waarbij de tijd stilstaat. Ervaar deze toonaangevende avond van SLOWMUSIC.

  Jeroen van Veen is een ervaren concertpianist en heeft zich gespecialiseerd in minimalistische en ‘langzame’ muziek zoals o.a. Philip Glass, Ludovico Einaudi, Arvo Pärt en Simeon ten Holt. Naast meer dan 170 CD’s voert Jeroen vele diverse cross-overs zoals filmmuziek, theaterproducties, jazz- en improvisatieconcerten uit.

  Evelien Fokker is een ervaren trainer, coach en (sound)healer. Zij geeft workshops, lezingen en retraites gericht op transformatietrajecten en persoonlijke groei. Met een achtergrond als psycholoog, muzikant en yogadocent begeleidt en inspireert zij mensen op haar unieke wijze om vanuit hun essentie te leven. Afgestemd op wat er nodig is integreert zij YogaCello, stembevrijding en de Latifa meditatie in haar begeleiding.


  THE DANCE OF THE BRUSH – Zesdaagse Workshop Japans inktschilderen en Zen-Meditatie

  Aanvang: Woensdag 5 t/m maandag 10 juni
  Onder leiding van: Beppe Mokuza Signoritti, Zenmonnik and Sumi-e meester
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Informatie en inschrijving: Sonja Nijon, sonja@controcorrente.nl, 06-22391136, www.sumi-e.nl
  Kosten: € 425,-

  De Japanse term “Sumi”  betekent inkt en “e” betekent schilderij. Door simpel een penseel, inkt en papier te gebruiken, stimuleert deze manier van schilderen de creativiteit en spirituele gevoeligheid. Al schilderend voel je jezelf in harmonie met alles om je heen en kom je in contact met de bron van het leven die in onszelf huist. Deze wijze van schilderen werd in Japan ontwikkeld door Zen-monniken.

  De internationaal bekende Sumi-e meester en zen-monnik Beppe Mokuza geeft les in deze traditionele manier van schilderen vanuit de beoefening van Zen-meditatie.

  Voor meer informatie download de brochure


  Vipassana dag met Naropa

  Aanvang: Zaterdag 15 juni, 10.00 – 18.00 uur
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Aanmelden:  www.naropa.eu of vipassana.nl
  Kosten: €40,-

  Er is geen benadering potenter om te ontwaken dan Vipassana meditatie. De kracht ligt in de eenvoud en directheid. Versmelten met de ademhaling zodat je samenvalt met het universele bewustzijn. Getuige-bewustzijn verenigt zich met de essentie van het leven. Hier ontmoeten we het leven zoals het is, zonder tussenkomst van ‘ik’ en ‘mijn’ in ontspannen gewaarzijn. Nu de natuurlijke staat ontwaakt, wordt liefde wakker. Dat is het parfum van Zijn.

  Naropa heeft al zoveel verbaal gedeeld om tegenwoordig en stil te zijn.

  De Vipassanadagen zijn verdiepingsdagen, om de stilte te blijven doordringen en te herkennen als onze ware natuur. Voor mensen die nog niet vertrouwd zijn met Vipassana is deze dag een goede kennismaking en wellicht een opstap naar een 5 of 10-daagse retraite.

  We beginnen de dag met de Gayatri Mantra recitatie die in stilte overgaat.
  Vervolgens hebben we 2 stilte zittingen tot de lunch met een loopmeditatie ertussenin.
  Na de middag zijn er nog 2 zitmeditaties en we eindigen de dag met een sharing.

  Lees verder op vipassana.nl


  Universele Eredienst

  Aanvang: Zondag 16 juni om 11:00 uur
  Spreker: Rama Lieftinck
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Kosten: Vrijwillige bijdrage
  Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.


  Stilte-uur

  Aanvang: Vrijdag 21 juni, 12.00 – 13.00 uur
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Meer informatie: Soefi centrum Katwijk
  Kosten: Vrijwillige bijdrage

  In het hart van veel mensen leeft het constante verlangen om iets van hun oorsprong te vinden, om iets te ervaren dat meer is dan wat we in het dagelijks leven meemaken. We zijn vaak aan het rennen, van de ene afspraak naar de andere, van het ene virtuele contact naar zoveel mogelijk andere. Wanneer de balans tussen activiteit en rust zoek is, gaan we het moeilijk krijgen. Stilte is een absolute noodzaak, en hoe drukker we het hebben, des te meer hebben we stilte nodig. Soefi centrum Katwijk organiseert in de tempel eenmaal per maand een stilte-uur, waar ieder die wil aan kan deelnemen.


  Musical Tuning

  Aanvang: Vrijdag 21 juni, 20.00 uur
  Onder leiding van: Elveerah Leschot
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Meer informatie: mail naar Elveerah Leschot eleschot@kpnmail.nl of bel naar nummer 071-4021005
  Kosten: €5,-

  De musical tuning is een meditatie waarbij we samen zingen bij het Indiaas harmonium. Tijdens deze ervaring kunnen diepere lagen in onszelf worden aangeraakt en tot leven gewekt. Bij de musical tuning, een eeuwenoude soefitraditie, gaat het om het afstemmen van lichaam, hart en ziel op de Ene. Voor deze meditatie, die ongeveer anderhalf uur duurt, is geen stemtraining of muzikale kennis nodig.


  Soefi Elementen Ritueel

  Aanvang: zaterdag 22 juni 14:00-17:30
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Meer informatie: www.soefielementenritueel.nl
  Kosten: een vrijwillige bijdrage van € 5,- is gewenst
  Aanmelden: info@soefielementenritueel.nl

  Het Soefi Elementen Ritueel: Oefenen en Ervaring.

  Het Soefi Elementen Ritueel is een mystieke ervaring. Het vormt een combinatie van dienst, gebed, gewijde dans, klank, kleur en ritme, adem en symbolenleer. De bijeenkomst bestaat uit het oefenen van de verschillende onderdelen van het Elementen Ritueel en uit de ervaring zelf. Ook komen de verschillende Tonen, Stappen, Wazifa’s, Houdingen en Zinnen van de 5 Elementen, Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ether aan de orde.

  ‘De stilte in jezelf.’ Het Elementen Ritueel gaat in wezen om het vinden van de stilte in jezelf te midden van de werking van de Elementen in je lichaam, gedachten en gevoelens. Dit maakt dat je inzicht krijgt in de invloeden van de vijf Elementen en hoe je daarmee om kunt gaan met de mensen om je heen.

  Wat is de stilte in jezelf? Dat is de ziel die verbonden is met het Eeuwige Licht (het Goddelijke), onberoerd door lichaam, gedachten en gevoelens die beïnvloed zijn door de Elementen. De ziel laat zich niet leiden door de Elementen, maar door het licht van de Geest van Leiding.

  Het Elementen Ritueel is een disciplinaire bewustwordingsreis naar jezelf, de rust en vrede in jezelf en tegelijkertijd naar je doel, het een zijn met God. Het Elementen Ritueel is de Weg naar de Ziel.

   


  PeaceConcerts: Heiko Dijker, Andjanie Bahorie, Sabir Khan.

  Aanvang: Zaterdag 22 juni, 20:00 uur.
  Kosten: Kaarten 20 euro aan de deur en 16 euro online
  Meer informatie: zie Aankondiging op facebook of email info@peaceconcerts.nl
  Aanmelden: info@peaceconcerts.nl of reserveer online

  PeaceConcerts organiseert concerten met live muzikanten die zich toeleggen op en een uiting zijn van mystieke, devotionele, meditatieve en kunstzinnige muziek uit alle culturen.

  Deze avond zijn te gast: 

  Andjani Bahorie:

  Andjanie Krsna begon op 13 jarige leeftijd met het beoefenen van de Noord Indiase klassieke Kathakdans. Zes jaar later vertrok zij naar India om haar dans te perfectioneren en studeerde 5 jaar aan de Kathak Kendra, New Delhi. Daar leerde ze de Lucknow kunstvorm o.a. van niemand minder dan de legendarische Pandit Birju Maharaj Ji. Kathak is van oorsprong een verhalende tempeldans. Andjanie heeft opgetreden zowel in Nederland als in het buitenland. Ze maakt choreografieën vanuit afstemming op muziek in Hindi, Sanskriet en andere talen.

  Heiko Dijker:

  Heiko Dijker is een Amsterdamse tablaspeler wiens spel wordt gekenmerkt door enthousiasme en energie, diepgaande kennis en ritmische poëzie. Hij verliet Nederland op jonge leeftijd om ware soulfulness te vinden in muziek en leven. Zelf liften over de hele wereld, Heiko werd aangetrokken door klassieke Indiase muziek en de schoonheid van India.
  Na jaren van traditionele training met Shri Bhaswaraj Bhendigeri in India, wonend in een kleine kleihut en heilig oefende in de Himalaya, bleef hij leren met grootmeester Faiyaz Khan in het Guru-Shisya (Master-Disciple) systeem. Gedurende 10 jaar was hij volledig opgegaan in zijn Sadhana, praktizerende en luisterende alleen klassieke Indiase akoestische muziek.
  Momenteel heeft Heiko zijn traditionele vaardigheden bij het componeren toegevoegd en heeft hij verschillende albums geproduceerd. Heiko heeft voor zijn albums artiesten als Shankar Mahadevan, Saskia Laroo en Ravichandra Kulur opgenomen.
  Onlangs kreeg Heiko in India de titel ‘Global Ambassador of classical Indian music.’

  Sabir Khan:

  De negende generatie sarangimaster Sabir Khan begon op zijn zesde te trainen, werkend onder zijn vader, de legendarische Ustad Sultan Khan. Geboren in Jodhpur, Rajasthan in 1978, werd hij geschoold in de Sikar-gharana-stijl van de Indiase klassieke muziek en bracht hij vele jaren op het podium samen met zijn vader, terwijl hij tegelijkertijd zijn eigen solocarrière ontwikkelde in de jaren 1990 en 2000. Door samen te werken met notabelen als Zakir Hussain, Kumar Bose, Anindo Chatterjee, Ranjit Barot, Salim en Sulaiman Merchant en Karsh Kale, speelde Khan ook in een aantal Indiase films, waaronder Anwar (2007), Jodhaa Akbar (2008) en Amma (2018). Gedurende zijn carrière is Khan op talloze opnames verschenen, velen met zijn vader, die in 2011 stierf. Een verzameling van vader-en-zoon samenwerkingen getiteld The Legacy werd uitgebracht in 2014. Bekend in de internationale muziekscene, hij is algemeen bekend geworden vanwege zijn kenmerkende technische combinatie van sur en laya (noot en ritme).

  Deur open 19.30 u, de koffie en thee staan klaar.


  Universele Eredienst

  Aanvang: Zondag 23 juni om 11:00 uur
  Spreker: MussaVir Samling
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Kosten: Vrijwillige bijdrage
  Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.


  Satsang met Naropa

  Aanvang: Zondag 23 juni, 15.00 – 17.00 uur
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Meer informatie: www.naropa.eu
  Kosten: €15,-

  Satsang is een samenkomst voor mensen die de waarheid willen doorgronden en leven. Het ervaren van wie je wezenlijk bent ontstaat wanneer het eeuwige nu herkend wordt, wanneer je het tijdloze herkent als je zelf. Blijvend geluk en liefde kun je niet vinden in ervaringen. Het is de bron van je oorspronkelijke natuur.

  In satsang word je uitgenodigd om de aandacht te verplaatsen van wie je meent te zijn naar wie je wezenlijk bent. Door in deze aandacht te leven lost het persoonlijke op en maakt plaats voor vrijheid, liefde, stilte en lichtheid.


  Universele Eredienst

  Aanvang: Zondag 7 juli om 11:00 uur
  Spreker: Nuria Kousemaker
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Kosten: Vrijwillige bijdrage
  Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.


  Satsang met Naropa

  Aanvang: Zondag 7 juli, 15.00 – 17.00 uur
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Meer informatie: www.naropa.eu
  Kosten: €15,-

  Satsang is een samenkomst voor mensen die de waarheid willen doorgronden en leven. Het ervaren van wie je wezenlijk bent ontstaat wanneer het eeuwige nu herkend wordt, wanneer je het tijdloze herkent als je zelf. Blijvend geluk en liefde kun je niet vinden in ervaringen. Het is de bron van je oorspronkelijke natuur.

  In satsang word je uitgenodigd om de aandacht te verplaatsen van wie je meent te zijn naar wie je wezenlijk bent. Door in deze aandacht te leven lost het persoonlijke op en maakt plaats voor vrijheid, liefde, stilte en lichtheid.


  Informele dienst

  Aanvang: Zondag 4 augustus om 11:00 uur
  Spreker: Ananda Priem
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Kosten: Vrijwillige bijdrage
  Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.


  Gurdjieff movements workshop

  Aanvang: Zondag 11 augustus 2016, van 10.30 tot 18.00 uur
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Organisatie: Waterlijf, www.waterlijf.nl
  Aanmelding en/of meer informatie: info@waterlijf.nl
  Kosten: Prijs bij boeking voor 15 mei € 65, daarna € 75.
  Maximum: 24 personen

  “Laughter has begun. Its joyful ringing in my heart’s ears.
  This joy, this color of being, of dance, of searching and seeing.
  The search for an I, integrated, whole. Breath breathing oneness.
  One with myself. In this time and space I am here – I Am”.

  Hartelijk welkom om samen te bewegen in de movements. In deze workshop kun je kennismaken met deze dansen uit eeuwenoude tradities: Derwisj dansen, tempel dansen, prayers en dansen in het enneagram. 

  Je kunt kennis maken met en/of je verder bewegen in de Gurdjieff movements, om te kijken wat er in JOU beweegt. Je laat je meevoeren door een alchemie van beweging en muziek en wordt uitgenodigd om aanwezig te zijn in de bewegingen in deze movements en in datgene wat ze in jou mogen aanraken. Geen ervaring nodig.

  De dansen zijn ontworpen om balans te brengen in de verschillende energiebronnen die zich in ons bevinden. De dansen creëren daarmee ene harmonie tussen het lichaam, de geest en de emoties, met als gevolg het vanzelf thuis-komen in je unieke innerlijke middellijn, een nieuw gevoel van innerlijk ritme, een ontspannen aanwezigheid en een natuurlijke stilte en gratie. Het proces is ontworpen om automatische patronen te doorbreken en een kijkje te nemen achter ‘maskers’ en verschillende lagen van je persoonlijkheid, om zo een glimps op te vangen van je essentie. De movements zijn voor diegenen die dieper in zichzelf op reis willen gaan, door middel van de alchemie van beweging, muziek en dans. Deze ‚sacred dances’ werden door de Armeens mysticus George Ivanovitch Gurdjieff ontdekt, die leefde van 1866 tot 1949.

  Hartelijke groet,

  Genevieve


  Informele dienst

  Aanvang: Zondag 18 augustus om 11:00 uur
  Spreker: Shanti Kerssies
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Kosten: Vrijwillige bijdrage
  Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.


  Universele Eredienst

  Aanvang: Zondag 25 augustus om 11:00 uur
  Spreker: Pir Zia
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Kosten: Vrijwillige bijdrage
  Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.


  Informele dienst

  Aanvang: Zondag 1 september om 11:00 uur
  Spreker: MarYam Mildenberg
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Kosten: Vrijwillige bijdrage
  Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.


  Universele Eredienst

  Aanvang: Zondag 15 september om 11:00 uur
  Spreker: Alim Reijers
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Kosten: Vrijwillige bijdrage
  Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.


  Stilte-uur

  Aanvang: Vrijdag 20 september, 12.00 – 13.00 uur
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Meer informatie: Soefi centrum Katwijk
  Kosten: Vrijwillige bijdrage

  In het hart van veel mensen leeft het constante verlangen om iets van hun oorsprong te vinden, om iets te ervaren dat meer is dan wat we in het dagelijks leven meemaken. We zijn vaak aan het rennen, van de ene afspraak naar de andere, van het ene virtuele contact naar zoveel mogelijk andere. Wanneer de balans tussen activiteit en rust zoek is, gaan we het moeilijk krijgen. Stilte is een absolute noodzaak, en hoe drukker we het hebben, des te meer hebben we stilte nodig. Soefi centrum Katwijk organiseert in de tempel eenmaal per maand een stilte-uur, waar ieder die wil aan kan deelnemen.


  Universele Eredienst

  Aanvang: Zondag 22 september om 11:00 uur
  Spreker: Shamsher van Hees
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Kosten: Vrijwillige bijdrage
  Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.


  Universele Eredienst

  Aanvang: Zondag 6 oktober om 11:00 uur
  Spreker: Sakya van Male
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Kosten: Vrijwillige bijdrage
  Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.


  Stilte-uur

  Aanvang: Vrijdag 18 oktober, 12.00 – 13.00 uur
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Meer informatie: Soefi centrum Katwijk
  Kosten: Vrijwillige bijdrage

  In het hart van veel mensen leeft het constante verlangen om iets van hun oorsprong te vinden, om iets te ervaren dat meer is dan wat we in het dagelijks leven meemaken. We zijn vaak aan het rennen, van de ene afspraak naar de andere, van het ene virtuele contact naar zoveel mogelijk andere. Wanneer de balans tussen activiteit en rust zoek is, gaan we het moeilijk krijgen. Stilte is een absolute noodzaak, en hoe drukker we het hebben, des te meer hebben we stilte nodig. Soefi centrum Katwijk organiseert in de tempel eenmaal per maand een stilte-uur, waar ieder die wil aan kan deelnemen.


  Universele Eredienst

  Aanvang: Zondag 20 oktober om 11:00 uur
  Spreker: Shakti van der Vliet
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Kosten: Vrijwillige bijdrage
  Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.


  Soefi Elementen Ritueel

  Aanvang: zaterdag 26 oktober 14:00-17:30
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Meer informatie: www.soefielementenritueel.nl
  Kosten: een vrijwillige bijdrage van € 5,- is gewenst
  Aanmelden: info@soefielementenritueel.nl

  Het Soefi Elementen Ritueel: Oefenen en Ervaring.

  Het Soefi Elementen Ritueel is een mystieke ervaring. Het vormt een combinatie van dienst, gebed, gewijde dans, klank, kleur en ritme, adem en symbolenleer. De bijeenkomst bestaat uit het oefenen van de verschillende onderdelen van het Elementen Ritueel en uit de ervaring zelf. Ook komen de verschillende Tonen, Stappen, Wazifa’s, Houdingen en Zinnen van de 5 Elementen, Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ether aan de orde.

  ‘De stilte in jezelf.’ Het Elementen Ritueel gaat in wezen om het vinden van de stilte in jezelf te midden van de werking van de Elementen in je lichaam, gedachten en gevoelens. Dit maakt dat je inzicht krijgt in de invloeden van de vijf Elementen en hoe je daarmee om kunt gaan met de mensen om je heen.

  Wat is de stilte in jezelf? Dat is de ziel die verbonden is met het Eeuwige Licht (het Goddelijke), onberoerd door lichaam, gedachten en gevoelens die beïnvloed zijn door de Elementen. De ziel laat zich niet leiden door de Elementen, maar door het licht van de Geest van Leiding.

  Het Elementen Ritueel is een disciplinaire bewustwordingsreis naar jezelf, de rust en vrede in jezelf en tegelijkertijd naar je doel, het een zijn met God. Het Elementen Ritueel is de Weg naar de Ziel.

   


  Universele Eredienst

  Aanvang: Zondag 27 oktober om 11:00 uur
  Spreker: Kafia van Zutphen
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Kosten: Vrijwillige bijdrage
  Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.


  Universele Eredienst

  Aanvang: Zondag 3 november om 11:00 uur
  Spreker: Rabia Molendijk
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Kosten: Vrijwillige bijdrage
  Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.


  Universele Eredienst

  Aanvang: Zondag 17 november om 11:00 uur
  Spreker: Ananda de Heer
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Kosten: Vrijwillige bijdrage
  Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.