Agenda

  Universele Eredienst

  Aanvang: Zondag 25 februari om 11:00 uur
  Spreker: Wakil Hutter
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Kosten: Vrijwillige bijdrage
  Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.


  PeaceConcert met Maya Fridman

  Aanvang: Zaterdag 3 maart, 20:00 uur.
  Kosten: Kaarten 17,50 euro aan de deur en 15 euro online
  Aanmelden: Ticketinformatie

  PeaceConcerts organiseert concerten met live muzikanten die zich toeleggen op en een uiting zijn van mystieke, devotionele, meditatieve muziek.

  PeaceConcerts is zeer verheugd met de komst van Maya Fridman!

  Born in 1989 in Moscow, Russia, Maya Fridman is a talented young artist residing in The Netherlands. From her early years of playing the cello, Maya was recognised as a prodigy. While studying at the Moscow State College of Music, she was awarded as the First Prize Winner in the International Festival of Slavic Music among many other reputable awards.
  In 2010, Maya has been granted admission at the Conservatory of Amsterdam.Here, on the 10th of June in 2016, she successfully finished a Master’s Degree with the highest honours, Cum Laude.

  Due to her vast musical interests, she always had a passion for improvisation and playing diverse musical styles. Each of her solo programs has a strong emotional impact on the audience and presents great works of the last century, as well as completely new works of contemporary composers. She was awarded Best Musician of 2013 Prize at De Grote Prijs Van Nederland.

  Maya Fridman & Leonor Leal bij VPRO Vrije Geluiden


  Informele dienst

  Aanvang: Zondag 4 maart om 11:00 uur
  Spreker: Felix Erkelens
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Kosten: Vrijwillige bijdrage
  Iedereen is welkom. Aanmelden voor de dienst is niet nodig.

  Er is deze dag ook een kindernevendienst. Hiervoor verzoeken we u zich wel aan te melden via beheer@soefitempel.nl.


  Satsang met Naropa & Mantra concert met Savituriya

  Aanvang: Zondag 11 maart, Satsang 13.00 – 15.00 uur, Mantra Concert 16.00 – 18.00 uur
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Meer informatie: www.naropa.eu & www.savituriya.nl
  Kosten: Concert € 15,- Satsang € 13,- Beide € 25,-

  Satsang is een samenkomst voor mensen die de waarheid willen doorgronden en leven. Je word uitgenodigd om de aandacht te verplaatsen van wie je meent te zijn naar wie je wezenlijk bent. Door in deze aandacht te leven lost het persoonlijke op en maakt plaats voor vrijheid, liefde, stilte en lichtheid. Blijvend geluk en liefde kun je niet vinden in ervaringen. Het is de bron van je oorspronkelijke natuur. Satsang is een eeuwenoude traditie van wijsheid overdracht door een ontwaakte leraar. Door bij een meester te zijn en open te staan voor zijn presentie, liefde en verbale overdracht, kom je in verbinding met je ware natuur. Satsang betekent ‘in waarheid zijn’. Naropa is geïnspireerd door alle wijsheid tradities en geeft sinds 2008 satsangs en retraites in binnen- en buitenland.

  Daarna zal Savituriya haar warme, speelse en diepe klanken ten gehore brengen in een 2 uur durend concert.
  Savituriya is een gepassioneerde mantragroep die al jaren speelt bij de bijeenkomsten van Naropa.
  Een mantra voert je voorbij je geconditioneerde denken en brengt je in vreugdevolle stilte.
  Klik hier als je meer wilt weten over Savituriya.

  Concert tikets € 15,- of combinatietickets € 25,- verkrijgbaar via: savituriya@gmail.com.
  Als je alleen naar satsang wilt komen is aanmeling niet nodig.


  Stilte-uur

  Aanvang: Vrijdag 16 maart, 12.00 – 13.00 uur
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Meer informatie: Soefi centrum Katwijk
  Kosten: Vrijwillige bijdrage

  In het hart van veel mensen leeft het constante verlangen om iets van hun oorsprong te vinden, om iets te ervaren dat meer is dan wat we in het dagelijks leven meemaken. We zijn vaak aan het rennen, van de ene afspraak naar de andere, van het ene virtuele contact naar zoveel mogelijk andere. Wanneer de balans tussen activiteit en rust zoek is, gaan we het moeilijk krijgen. Stilte is een absolute noodzaak, en hoe drukker we het hebben, des te meer hebben we stilte nodig. Soefi centrum Katwijk organiseert in de tempel eenmaal per maand een stilte-uur, waar ieder die wil aan kan deelnemen.


  YogaCello en Latifa meditatie met Evelien Fokker

  Aanvang: Vrijdag 16 maart van 19.30 – 21.30 uur
  Aanmelden: info@gevoeligesnaar.nl
  Kosten: € 40,-

  Deze vaak uitverkochte bijeenkomsten voelen als een mini-retraite.

  Evelien maakt deze avond een unieke combinatie van rustige Yoga, Cello, Zang, Latifa meditatie, Stembevrijding en Ontspanning. Op een speelse en ontspannen wijze kun je ervaren wat deze diepe ontspanning voor jou kan doen.

  De Latifa komt uit het Soefisme en betekent ‘verfijning’ en ‘meest subtiel’. Begeleid met cello en zang maak je een innerlijke reis via zeven stappen van transformatie: Aanvaarden, Verlangen, Hoop, Vertrouwen, Loslaten, Liefde en de Wil. Iedereen is welkom. Gun jezelf (en anderen) dit cadeau! Meer informatie: www.evelienfokker.com.

  Reacties: 

  ‘Deze avond was een cadeau aan mezelf. Ik heb genoten van de combinatie van klanken en heb er veel aan gehad in de roerige tijd waarin ik zit. Dank je wel!’

  ‘Het was prachtig. De muziek kwam allemaal zo mooi samen, zeker op deze heerlijke plek. In alle rust zo aan de slag te mogen gaan was super. En wat heb je een prachtige stem. Tot de volgende keer!’

  ‘De combinatie van cello-muziek en de stem van Evelien maken dat je tot diep in je hart geraakt wordt. Voeg daar mooie yoga-oefeningen aan toe en je hebt gegarandeerd een prachtige avond.’


  Stiltedag

  Aanvang: Zaterdag 17 maart van 10.00 – 17.00 uur
  Informatie: www.stilte.eu
  Aanmelden: info@stilte.eu
  Bijdrage:
  € 30,- (incl. koffie/thee/fruit)

  Vipassana meditatie is een inzicht meditatie die toont je wie je werkelijk bent. Door aandacht te verleggen naar de ademhaling maak je contact met je natuurlijke bron. We zijn die dag in stilte en we zijn met wat er is. We laten ons niet meevoeren met de gedachtestroom, emoties of wat zich dan ook aandient. Het is zo krachtig en tegelijkertijd zo eenvoudig in onszelf aanwezig.

  Tijdens deze dag zijn er meerdere meditatie sessies van ongeveer 1 uur (afgestemd op de ervaring binnen de groep) en reciteren we de krachtige Gayatri mantra. Soms wordt er gebruik gemaakt van muziek en zullen we voor de afwisseling yoga beoefenen. Tussen de sessies door is er ruimte voor loopmeditatie.

  Wij zijn verbonden met hartmeester Naropa: www.naropa.eu


  K&O Concert, MirAnDa Trio, KLASSIEK

  Aanvang: Zaterdag 17 maart 2018
  Organisatie: K&O Katwijk
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Reserveren:  www.kenokatwijk.nl
  Kosten: € 14,-

  MirAnDa Trio:

  • Mirjam Rietberg- harp,
  • Anna Azernikova- zang,
  • Dasha Betuikova- fluit

  Langs de stroom van de Donau

  Werken van klassieke componisten die zich lieten inspireren door volksmelodieën, van Hongarije tot Spanje. Zoals Dvorak, aangetrokken tot de eenvoudige liederen in volksstijl, de frisheid en spontaniteit van volksmuziek en daarmee in zijn achterhoofd zijn Moravische Duetten componeerde.

  Ethnomusicoloog Kodaly die uitvoerig onderzoek deed naar Hongaarse muziek en daarop voortborduurde in zijn eigen werken. En de Catalaanse Obradors die zijn wortels wilde laten doorklinken in zijn canciones clásicas españolas. Ravel maakte zijn kleurrijke muziek met de Chants Populaire nog verrassender met Spaanse, Italiaanse, Franse en Hebreeuwse invloeden.

  Het MirAnDa trio brengt bijzondere muziek in een zeer gevarieerd en interessant programma.

  Het steeds groeiend repertoire van dit ensemble bestaat naast arrangementen van bekend en vaker uitgevoerd werk, ook uit door de musiciennes ontdekte composities en speciaal voor het trio geschreven stukken.

  Het repertoire varieert van barok tot hedendaags en bevat niet alleen werken voor trio, maar ook voor harp met alleen fluit of stem, voor fluit met stem, en nog voor solo’s.

  De muzikale wegen van de musiciennes kruisten elkaar op het Amsterdams Conservatorium.

  Sinds hun debuutconcert in 2004 in de Engelse kerk te Amsterdam heeft het trio concerten gegeven op diverse kamermuziekpodia van Nederland zoals in het Concertgebouw te Amsterdam of in Vredenburg, Utrecht. Het MirAnDa Trio speelt in binnen- en buitenland. Naast de Benelux was het Trio in 2009 te gast in Moskou en Minsk.


  Universele Eredienst

  Aanvang: Zondag 18 maart om 11:00 uur
  Spreker: Michael Schouwenaar
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Kosten: Vrijwillige bijdrage
  Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.


  Musical Tuning

  Aanvang: Vrijdag 23 maart, 20.00 uur
  Onder leiding van: Elveerah Leschot
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Meer informatie: mail naar Elveerah Leschot eleschot@kpnmail.nl of bel naar nummer 071-4021005
  Kosten: €5,-

  De musical tuning is een meditatie waarbij we samen zingen bij het Indiaas harmonium. Tijdens deze ervaring kunnen diepere lagen in onszelf worden aangeraakt en tot leven gewekt. Bij de musical tuning, een eeuwenoude soefitraditie, gaat het om het afstemmen van lichaam, hart en ziel op de Ene. Voor deze meditatie, die ongeveer anderhalf uur duurt, is geen stemtraining of muzikale kennis nodig.


  Universele Eredienst

  Aanvang: Zondag 25 maart om 11:00 uur
  Spreker: Murshid Karimbakhsh Witteveen
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Kosten: Vrijwillige bijdrage
  Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.


  Stembevrijding en Latifa meditatie met Evelien Fokker

  Aanvang: Woensdag 28 maart van 19.30 – 21.30 uur
  Aanmelden: info@gevoeligesnaar.nl
  Kosten: € 40,-

  Een mini-retraite voor lichaam, geest en stem! Zangervaring is niet nodig!

  Evelien maakt deze avond een unieke combinatie van rustige Yoga, Cello, Zang, Latifa meditatie, Stembevrijding en Ontspanning. Op een speelse en ontspannen wijze kun je ervaren wat deze diepe ontspanning voor jou kan doen.

  De Latifa komt uit het Soefisme en betekent ‘verfijning’ en ‘meest subtiel’. Begeleid met cello en zang maak je een innerlijke reis via zeven stappen van transformatie: Aanvaarden, Verlangen, Hoop, Vertrouwen, Loslaten, Liefde en de Wil. Iedereen is welkom. Gun jezelf (en anderen) dit cadeau! Meer informatie: www.evelienfokker.com.

  Reacties: ‘AmaSing!’ 

  ‘Ik heb eindelijk mijn eigen stem gevoeld en gehoord!’  ‘Wat was deze avond een cadeau aan mezelf.’

  ‘Het was prachtig. De muziek kwam allemaal zo mooi samen, zeker op deze heerlijke plek. In alle rust zo aan de slag te mogen gaan was super. En wat heb je een prachtige stem. Tot de volgende keer!’

  ‘De combinatie die Evelien biedt, maakt dat je tot diep in je hart geraakt wordt. Je hebt gegarandeerd een prachtige avond.’


  Universele Eredienst

  Aanvang: Zondag 1 april om 11:00 uur
  Spreker: Sitara Rosdorff
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Kosten: Vrijwillige bijdrage
  Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.


  Satsang met Naropa

  Aanvang: Zondag 4 april, 15.00 – 17.30 uur
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Meer informatie: www.naropa.eu
  Kosten: €13,-

  Satsang is een samenkomst voor mensen die de waarheid willen doorgronden en leven. Het ervaren van wie je wezenlijk bent ontstaat wanneer het eeuwige nu herkend wordt, wanneer je het tijdloze herkent als je zelf. Blijvend geluk en liefde kun je niet vinden in ervaringen. Het is de bron van je oorspronkelijke natuur.

  In satsang word je uitgenodigd om de aandacht te verplaatsen van wie je meent te zijn naar wie je wezenlijk bent. Door in deze aandacht te leven lost het persoonlijke op en maakt plaats voor vrijheid, liefde, stilte en lichtheid.


  YogaCello en Latifa meditatie met Evelien Fokker

  Aanvang: Vrijdag 13 april van 19.30 – 21.30 uur
  Aanmelden: info@gevoeligesnaar.nl
  Kosten: € 40,-

  Deze vaak uitverkochte bijeenkomsten voelen als een mini-retraite.

  Evelien maakt deze avond een unieke combinatie van rustige Yoga, Cello, Zang, Latifa meditatie, Stembevrijding en Ontspanning. Op een speelse en ontspannen wijze kun je ervaren wat deze diepe ontspanning voor jou kan doen.

  De Latifa komt uit het Soefisme en betekent ‘verfijning’ en ‘meest subtiel’. Begeleid met cello en zang maak je een innerlijke reis via zeven stappen van transformatie: Aanvaarden, Verlangen, Hoop, Vertrouwen, Loslaten, Liefde en de Wil. Iedereen is welkom. Gun jezelf (en anderen) dit cadeau! Meer informatie: www.evelienfokker.com.

  Reacties: 

  ‘Deze avond was een cadeau aan mezelf. Ik heb genoten van de combinatie van klanken en heb er veel aan gehad in de roerige tijd waarin ik zit. Dank je wel!’

  ‘Het was prachtig. De muziek kwam allemaal zo mooi samen, zeker op deze heerlijke plek. In alle rust zo aan de slag te mogen gaan was super. En wat heb je een prachtige stem. Tot de volgende keer!’

  ‘De combinatie van cello-muziek en de stem van Evelien maken dat je tot diep in je hart geraakt wordt. Voeg daar mooie yoga-oefeningen aan toe en je hebt gegarandeerd een prachtige avond.’


  Stiltedag

  Aanvang: Zaterdag 14 april van 10.00 – 17.00 uur
  Informatie: www.stilte.eu
  Aanmelden: info@stilte.eu
  Bijdrage:
  € 30,- (incl. koffie/thee/fruit)

  Vipassana meditatie is een inzicht meditatie die toont je wie je werkelijk bent. Door aandacht te verleggen naar de ademhaling maak je contact met je natuurlijke bron. We zijn die dag in stilte en we zijn met wat er is. We laten ons niet meevoeren met de gedachtestroom, emoties of wat zich dan ook aandient. Het is zo krachtig en tegelijkertijd zo eenvoudig in onszelf aanwezig.

  Tijdens deze dag zijn er meerdere meditatie sessies van ongeveer 1 uur (afgestemd op de ervaring binnen de groep) en reciteren we de krachtige Gayatri mantra. Soms wordt er gebruik gemaakt van muziek en zullen we voor de afwisseling yoga beoefenen. Tussen de sessies door is er ruimte voor loopmeditatie.

  Wij zijn verbonden met hartmeester Naropa: www.naropa.eu


  K&O Concert, KLASSIEK

  Aanvang: Zaterdag 14 april 2018
  Organisatie: K&O Katwijk
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Reserveren:  www.kenokatwijk.nl
  Kosten: € 14,-

   

  Meer informatie op www.kenokatwijk.nl

   


  Universele Eredienst

  Aanvang: Zondag 15 april om 11:00 uur
  Spreker: Wali van der Putt
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Kosten: Vrijwillige bijdrage
  Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.


  Stilte-uur

  Aanvang: Vrijdag 20 april, 12.00 – 13.00 uur
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Meer informatie: Soefi centrum Katwijk
  Kosten: Vrijwillige bijdrage

  In het hart van veel mensen leeft het constante verlangen om iets van hun oorsprong te vinden, om iets te ervaren dat meer is dan wat we in het dagelijks leven meemaken. We zijn vaak aan het rennen, van de ene afspraak naar de andere, van het ene virtuele contact naar zoveel mogelijk andere. Wanneer de balans tussen activiteit en rust zoek is, gaan we het moeilijk krijgen. Stilte is een absolute noodzaak, en hoe drukker we het hebben, des te meer hebben we stilte nodig. Soefi centrum Katwijk organiseert in de tempel eenmaal per maand een stilte-uur, waar ieder die wil aan kan deelnemen.


  Musical Tuning

  Aanvang: Vrijdag 20 april, 20.00 uur
  Onder leiding van: Elveerah Leschot
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Meer informatie: mail naar Elveerah Leschot eleschot@kpnmail.nl of bel naar nummer 071-4021005
  Kosten: €5,-

  De musical tuning is een meditatie waarbij we samen zingen bij het Indiaas harmonium. Tijdens deze ervaring kunnen diepere lagen in onszelf worden aangeraakt en tot leven gewekt. Bij de musical tuning, een eeuwenoude soefitraditie, gaat het om het afstemmen van lichaam, hart en ziel op de Ene. Voor deze meditatie, die ongeveer anderhalf uur duurt, is geen stemtraining of muzikale kennis nodig.


  Universele Eredienst

  Aanvang: Zondag 22 april om 11:00 uur
  Spreker: Rama Lieftink
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Kosten: Vrijwillige bijdrage
  Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.