Agenda

  Soefi Elementen Ritueel

  Aanvang: zaterdag 26 oktober 14:00-17:30
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Meer informatie: www.soefielementenritueel.nl
  Kosten: een vrijwillige bijdrage ad € 10,- voor 2x is gewenst
  Aanmelden: info@soefielementenritueel.nl

  Het Soefi Elementen Ritueel: Oefenen en Ervaring.

  Het Soefi Elementen Ritueel is een mystieke ervaring. Het vormt een combinatie van dienst, gebed, gewijde dans, klank, kleur en ritme, adem en symbolenleer. De bijeenkomst bestaat uit het oefenen van de verschillende onderdelen van het Elementen Ritueel en uit de ervaring zelf. Ook komen de verschillende Tonen, Stappen, Wazifa’s, Houdingen en Zinnen van de 5 Elementen, Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ether aan de orde.

  ‘De stilte in jezelf.’ Het Elementen Ritueel gaat in wezen om het vinden van de stilte in jezelf te midden van de werking van de Elementen in je lichaam, gedachten en gevoelens. Dit maakt dat je inzicht krijgt in de invloeden van de vijf Elementen en hoe je daarmee om kunt gaan met de mensen om je heen.

  Wat is de stilte in jezelf? Dat is de ziel die verbonden is met het Eeuwige Licht (het Goddelijke), onberoerd door lichaam, gedachten en gevoelens die beïnvloed zijn door de Elementen. De ziel laat zich niet leiden door de Elementen, maar door het licht van de Geest van Leiding.

  Het Elementen Ritueel is een disciplinaire bewustwordingsreis naar jezelf, de rust en vrede in jezelf en tegelijkertijd naar je doel, het een zijn met God. Het Elementen Ritueel is de Weg naar de Ziel.

   


  UNA MATTINA Einaudi Ligconcert – Vol, zie 12 december

  Aanvang: Zaterdag 26 oktober 20.00 – 22:00 uur UITVERKOCHT
  Volgende concerten: zie Theaterkantoor
  Meer informatie: www.evelienfokker.com
  Kosten: € 50,-

  Jeroen van Veen en Evelien Fokker zijn meesters in het afstemmen op de frequentie van de menselijke ziel. Sinds 2017 bundelen zij hun krachten en klanken. Met succes; ieder concert is uitverkocht!
   
  Ervaar dit extra lange ligconcert® met muziek van de Italiaanse componist Ludovico Einaudi met piano en cello. Una Mattina is het album van Ludovico Einaudi uit 2004. Terwijl het vorige album I Giorni was gebaseerd op Malische volksmuziek over een nijlpaard, werd Una Mattina geïnspireerd door een eenvoudige inspiratiebron: zijn dagelijkse routine en de Piedmont wijnboerderij waar hij leeft met zijn familie. In de 12 autobiografische, hedendaagse en minimalistische klassieke stukken staan de piano en de cello centraal. Naast het volledige album ‘Una Mattina’ vullen andere werken van Einaudi dit twee uur durende ligconcert aan. Deze muziek zorgt voor ultieme ontspanning. Neem een matje mee en kom liggend genieten!

  Tips om mee te nemen: makkelijk zittende kleding, een (dikke yoga)mat of matrasje, eventueel een meditatiekussen en een deken.

  Jeroen van Veen is een ervaren concertpianist en heeft zich gespecialiseerd in minimalistische en ‘langzame’ muziek zoals o.a. Philip Glass, Ludovico Einaudi, Arvo Pärt en Simeon ten Holt. Naast meer dan 170 CD’s voert Jeroen vele diverse cross-overs zoals filmmuziek, theaterproducties, jazz- en improvisatieconcerten uit.
   
  Evelien Fokker is een ervaren trainer, coach en (sound)healer. Zij geeft workshops, lezingen en retraites gericht op transformatietrajecten en persoonlijke groei. Met een achtergrond als psycholoog, muzikant en yogadocent begeleidt en inspireert zij mensen op haar unieke wijze om vanuit hun essentie te leven. Afgestemd op wat er nodig is integreert zij YogaCello, stembevrijding en de Latifa meditatie in haar begeleiding.


  Universele Eredienst

  Aanvang: Zondag 27 oktober om 11:00 uur
  Spreker: Kafia van Zutphen
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Kosten: Vrijwillige bijdrage
  Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.


  De reis van de held, met Tijn Touber en Binki Touber

  Aanvang: Zondag 27 oktober, 14:00 uur.
  Organisator: Bewust Bollenstreek
  Meer informatie en aanmelden: Bewust Bollenstreek

  Beleef het grootste avontuur van je leven door middel van verhalen, muziek en meditatie. Ontdek je roeping, diepste passie, belangrijkste mentor, heilige graal, favoriete probleem en ultieme levensbestemming. Ontdek de held in jezelf. 

  Je bent allang verlicht. Zoek niet langer naar verlichting, maar herinner je oorsprong.

  Tijn Touber

   


  Universele Eredienst

  Aanvang: Zondag 3 november om 11:00 uur
  Spreker: Rabia Molendijk
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Kosten: Vrijwillige bijdrage
  Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.


  International Retreat – The Path of the Derwish

  Aanvang: Friday 8 November – Sunday 10 November
  Aanmelden: b.franceschina@icloud.com
  Meer informatie: download the brochure
  Kosten: € 150,- including warm lunch, tea and natural refreshments.
  This retreat is in English!

  Dive into the depth of your being and become who you really are

  Zikr, meditation and whirling with FatimaBi and Alaudin. Both Murshid in the Inayati Tradition. We connect to our innermost being, our altar in the tempel, through the different methods that the Sufi tradition offer: Meditation, invocation of the sacred names of God and the Derwishturn. 

  A special emphasis will be put on the practice of the Zikr, also called remembrance, which is the strongest means of transformation that we receive and share on the path of Inayati Sufism. Thereby a transformation of consciousness is enhanced and we can share a life of fulfillment that radiates for us and others. Our main fokus are the teachings of Pir o Murshid Hazrat Inayat Khan such as they are also tought by Pir Vilayat Inayat Khan and Pir Zia Inayat Khan. We will include the teachings of Mewlana Jelaluddin Rumi, the pole of Love and guide to the whirling heart. 

  You are very much invited to join our caravan of love! 

  For more information see brochure


  Musical Tuning

  Datum: Vrijdag 15 november 2019, start 20.00 uur
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Onder leiding van: Elveerah Leschot
  Meer informatie: eleschot@kpnmail.nl of telefoon 071-4021005
  Kosten: € 5,-

  De musical tuning is een meditatie waarbij we samen zingen bij het Indiaas harmonium. Tijdens deze ervaring kunnen diepere lagen in onszelf worden aangeraakt en tot leven gewekt. Bij de musical tuning, een eeuwenoude soefitraditie, gaat het om het afstemmen van lichaam, hart en ziel op de Ene.Voor deze meditatie, die ongeveer anderhalf uur duurt, is geen stemtraining of muzikale kennis nodig.


  K&O Concert – "Nachtlicht"

  Aanvang: Zaterdag 16 november, 20:15 uur
  Organisatie: K&O Katwijk
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Meer informatie en reserveren:  www.kenokatwijk.nl
  Kosten: € 18,-

  Merel Vercammen – viool

  Mike Boddé – piano, verteller

  Sterre Konijn – zang

  “Bij deze voorstelling zou ik het eigenlijk een compliment vinden als mensen slaperig worden.”  – Mike Boddé

  Beleef de nacht intens met Sterre, Merel en Mike. Beleef hun dromen en hun nachtmerries. 

  Laat je meevoeren naar het moment waarop het onderbewuste spreekt, het moment dat creativiteit het licht vindt. 

  Luister naar nachtmuziek in het schemerduister; nachtelijke jazz, nachtelijke improvisaties en natuurlijk 

  ‘nocturnes’: de nachtmuziek uit de klassieke wereld. 

  En hoe donker het ook wordt, de drie zorgen altijd dat er een vlammetje in de duisternis blijft branden; een nachtlampje van mooie muziek, de muziek van het nachtlicht.

  De voorstelling Nachtlicht gaat over het moment waarop je niet helemaal wakker bent, als je bijna in slaapt valt of droomt, als je onderbewustzijn spreekt. Op dat moment ontstaan de meest creatieve ideeën en neem je de beste beslissingen (het Nobelprijs onderzoek van Daniel Kahneman en zijn populaire boek ‘Thinking Fast, Thinking Slow’ gaan hierover). Over je onderbewustzijn heb je geen controle, je kunt je dromen niet sturen. Je onderbewustzijn drijft op intuïtie, net als wanneer je improviseert in muziek, of ineens onverklaarbaar geroerd wordt door muziek. Merel, Sterre en Mike zijn zo gefascineerd door deze ongrijpbare toestand dat ze de handen ineen slaan voor een nieuwe voorstelling over de staat tussen wakker en slaap. Zij geven met dit programma het ongrijpbare vorm en brengen een theaterconcert dat net zo divers is als een droom: van mysterie tot nachtmerrie, van Debussy tot improvisatie, van Bach tot Nina Simone, met teksten van dichters als Ingrid Jonker over de nacht, slaap, droom en het onderbewustzijn.


  Universele Eredienst

  Aanvang: Zondag 17 november om 11:00 uur
  Spreker: Ananda de Heer
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Kosten: Vrijwillige bijdrage
  Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.


  Vipassana stiltedag met Naropa

  Aanvang: Zaterdag 23 november, 10.00 – 18.00 uur
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Aanmelden:  www.naropa.eu of vipassana.nl
  Kosten: €40,-

  Lees meer op vipassana.nl


  Informele dienst

  Aanvang: Zondag 24 november om 11:00 uur
  Spreker: Hayo Huizinga
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Kosten: Vrijwillige bijdrage
  Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.


  Universele Eredienst

  Aanvang: Zondag 1 december om 11:00 uur
  Spreker: Martin van der Graaff
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Kosten: Vrijwillige bijdrage
  Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.


  Satsang met Naropa

  Aanvang: Zondag 8 december, 15.00 – 17.00 uur
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Meer informatie: www.naropa.eu
  Kosten: €15,-

  Satsang is een samenkomst voor mensen die de waarheid willen doorgronden en leven. Het ervaren van wie je wezenlijk bent ontstaat wanneer het eeuwige nu herkend wordt, wanneer je het tijdloze herkent als je zelf. Blijvend geluk en liefde kun je niet vinden in ervaringen. Het is de bron van je oorspronkelijke natuur.

  In satsang word je uitgenodigd om de aandacht te verplaatsen van wie je meent te zijn naar wie je wezenlijk bent. Door in deze aandacht te leven lost het persoonlijke op en maakt plaats voor vrijheid, liefde, stilte en lichtheid.


  Cello en Latifa meditatie met Evelien Fokker

  Aanvang: Donderdag 12 december 20.00 – 21.30 uur (volle maan)
  Aanmelden: via Eventbrite
  Kosten: € 40,-

  Deze avond staat in het teken van het afronden van dit jaar. Op een unieke en ontspannen manier begeleidt Evelien de Latifa meditatie met live cello en zang. De Latifa komt uit het Soefisme en betekent ‘verfijning’ en ‘meest subtiel’. Je maakt een innerlijke reis via zeven stappen van transformatie: Aanvaarden, Verlangen, Hoop, Vertrouwen, Loslaten, Liefde en de Wil. Iedereen is welkom. Gun jezelf (en anderen) dit cadeau! Meer informatie: www.evelienfokker.com

  Reacties: 

  ‘Deze avond was een cadeau aan mezelf. Mooi om zo bewust het jaar af te ronden!’

  ‘Het was prachtig. De muziek kwam allemaal zo mooi samen, zeker op deze heerlijke plek. In alle rust zo aan de slag te mogen gaan was super. En wat heeft ze een prachtige stem. Tot de volgende keer!’

  ‘De combinatie van cello-muziek en de stem van Evelien maken dat je tot diep in je hart geraakt wordt.’


  K&O Concert met Alankara: Lichtjesconcert

  Aanvang: Zaterdag 14 december, 20:15 uur
  Organisatie: K&O Katwijk
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Meer informatie en reserveren:  www.kenokatwijk.nl
  Kosten: € 12,-

  Diana de Vries – harp
  Michaela Hollmanova – viool

  Diana en Michaela verzorgen een prachtig concert in de Soefitraditie in een door kaarslicht verlichtte Soefitempel.  Muziek, die rust geeft en momenten van bezinning, wat een mooie start is voor de drukke kersttijd.


  Universele Eredienst

  Aanvang: Zondag 15 december om 11:00 uur
  Spreker: Kadir Troelstra
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Kosten: Vrijwillige bijdrage
  Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.


  Stilte-uur

  Aanvang: Vrijdag 20 december, 12.00 – 13.00 uur
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Meer informatie: Soefi centrum Katwijk
  Kosten: Vrijwillige bijdrage

  In het hart van veel mensen leeft het constante verlangen om iets van hun oorsprong te vinden, om iets te ervaren dat meer is dan wat we in het dagelijks leven meemaken. We zijn vaak aan het rennen, van de ene afspraak naar de andere, van het ene virtuele contact naar zoveel mogelijk andere. Wanneer de balans tussen activiteit en rust zoek is, gaan we het moeilijk krijgen. Stilte is een absolute noodzaak, en hoe drukker we het hebben, des te meer hebben we stilte nodig. Soefi centrum Katwijk organiseert in de tempel eenmaal per maand een stilte-uur, waar ieder die wil aan kan deelnemen.


  Musical Tuning

  Datum: Vrijdag 20 december 2019, start 20.00 uur
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Onder leiding van: Elveerah Leschot
  Meer informatie: eleschot@kpnmail.nl of telefoon 071-4021005
  Kosten: € 5,-

  De musical tuning is een meditatie waarbij we samen zingen bij het Indiaas harmonium. Tijdens deze ervaring kunnen diepere lagen in onszelf worden aangeraakt en tot leven gewekt. Bij de musical tuning, een eeuwenoude soefitraditie, gaat het om het afstemmen van lichaam, hart en ziel op de Ene.Voor deze meditatie, die ongeveer anderhalf uur duurt, is geen stemtraining of muzikale kennis nodig.


  Universele Eredienst

  Aanvang: Zondag 22 december om 11:00 uur
  Spreker: Amir Smits
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Kosten: Vrijwillige bijdrage
  Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.


  Soefi Elementen Ritueel

  Aanvang: zaterdag 18 april 14:00-17:30
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Meer informatie: www.soefielementenritueel.nl
  Kosten: een vrijwillige bijdrage ad € 10,- voor 2x is gewenst
  Aanmelden: info@soefielementenritueel.nl

  Het Soefi Elementen Ritueel: Oefenen en Ervaring.

  Het Soefi Elementen Ritueel is een mystieke ervaring. Het vormt een combinatie van dienst, gebed, gewijde dans, klank, kleur en ritme, adem en symbolenleer. De bijeenkomst bestaat uit het oefenen van de verschillende onderdelen van het Elementen Ritueel en uit de ervaring zelf. Ook komen de verschillende Tonen, Stappen, Wazifa’s, Houdingen en Zinnen van de 5 Elementen, Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ether aan de orde.

  ‘De stilte in jezelf.’ Het Elementen Ritueel gaat in wezen om het vinden van de stilte in jezelf te midden van de werking van de Elementen in je lichaam, gedachten en gevoelens. Dit maakt dat je inzicht krijgt in de invloeden van de vijf Elementen en hoe je daarmee om kunt gaan met de mensen om je heen.

  Wat is de stilte in jezelf? Dat is de ziel die verbonden is met het Eeuwige Licht (het Goddelijke), onberoerd door lichaam, gedachten en gevoelens die beïnvloed zijn door de Elementen. De ziel laat zich niet leiden door de Elementen, maar door het licht van de Geest van Leiding.

  Het Elementen Ritueel is een disciplinaire bewustwordingsreis naar jezelf, de rust en vrede in jezelf en tegelijkertijd naar je doel, het een zijn met God. Het Elementen Ritueel is de Weg naar de Ziel.

   


  Soefi Elementen Ritueel

  Aanvang: zaterdag 27 juni 14:00-17:30
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Meer informatie: www.soefielementenritueel.nl
  Kosten: een vrijwillige bijdrage ad € 10,- voor 2x is gewenst
  Aanmelden: info@soefielementenritueel.nl

  Het Soefi Elementen Ritueel: Oefenen en Ervaring.

  Het Soefi Elementen Ritueel is een mystieke ervaring. Het vormt een combinatie van dienst, gebed, gewijde dans, klank, kleur en ritme, adem en symbolenleer. De bijeenkomst bestaat uit het oefenen van de verschillende onderdelen van het Elementen Ritueel en uit de ervaring zelf. Ook komen de verschillende Tonen, Stappen, Wazifa’s, Houdingen en Zinnen van de 5 Elementen, Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ether aan de orde.

  ‘De stilte in jezelf.’ Het Elementen Ritueel gaat in wezen om het vinden van de stilte in jezelf te midden van de werking van de Elementen in je lichaam, gedachten en gevoelens. Dit maakt dat je inzicht krijgt in de invloeden van de vijf Elementen en hoe je daarmee om kunt gaan met de mensen om je heen.

  Wat is de stilte in jezelf? Dat is de ziel die verbonden is met het Eeuwige Licht (het Goddelijke), onberoerd door lichaam, gedachten en gevoelens die beïnvloed zijn door de Elementen. De ziel laat zich niet leiden door de Elementen, maar door het licht van de Geest van Leiding.

  Het Elementen Ritueel is een disciplinaire bewustwordingsreis naar jezelf, de rust en vrede in jezelf en tegelijkertijd naar je doel, het een zijn met God. Het Elementen Ritueel is de Weg naar de Ziel.

   


  Soefi Elementen Ritueel

  Aanvang: zaterdag 17 oktober 14:00-17:30
  Locatie: Universel Murad Hassil
  Meer informatie: www.soefielementenritueel.nl
  Kosten: een vrijwillige bijdrage ad € 10,- voor 2x is gewenst
  Aanmelden: info@soefielementenritueel.nl

  Het Soefi Elementen Ritueel: Oefenen en Ervaring.

  Het Soefi Elementen Ritueel is een mystieke ervaring. Het vormt een combinatie van dienst, gebed, gewijde dans, klank, kleur en ritme, adem en symbolenleer. De bijeenkomst bestaat uit het oefenen van de verschillende onderdelen van het Elementen Ritueel en uit de ervaring zelf. Ook komen de verschillende Tonen, Stappen, Wazifa’s, Houdingen en Zinnen van de 5 Elementen, Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ether aan de orde.

  ‘De stilte in jezelf.’ Het Elementen Ritueel gaat in wezen om het vinden van de stilte in jezelf te midden van de werking van de Elementen in je lichaam, gedachten en gevoelens. Dit maakt dat je inzicht krijgt in de invloeden van de vijf Elementen en hoe je daarmee om kunt gaan met de mensen om je heen.

  Wat is de stilte in jezelf? Dat is de ziel die verbonden is met het Eeuwige Licht (het Goddelijke), onberoerd door lichaam, gedachten en gevoelens die beïnvloed zijn door de Elementen. De ziel laat zich niet leiden door de Elementen, maar door het licht van de Geest van Leiding.

  Het Elementen Ritueel is een disciplinaire bewustwordingsreis naar jezelf, de rust en vrede in jezelf en tegelijkertijd naar je doel, het een zijn met God. Het Elementen Ritueel is de Weg naar de Ziel.