Hieronder vindt u de openbare activiteiten die in de tempel worden georganiseerd. Het betreft soefi activiteiten, maar ook activiteiten van organisaties die de tempel hebben gehuurd.

10 juli 2020

UNA MATTINA Einaudi Ligconcert – Evelien Fokker & Jeroen van Veen

Aanvang: Vrijdag 10 juli 20:00 – 21:30 uur
Aanmelden: via eventbrite
Meer informatie: www.evelienfokker.com
Kosten: € 40,-

Jeroen van Veen en Evelien Fokker zijn meesters in het afstemmen op de frequentie van de menselijke ziel. Sinds 2017 bundelen zij hun krachten en klanken. Met succes; ieder concert is uitverkocht!

Ervaar dit ligconcert® met muziek van de Italiaanse componist Ludovico Einaudi zelf. Una Mattina is het album van Einaudi uit 2004. Zijn voorgaande albums waren voor piano solo; in Una Mattina zitten ook stukken voor piano en cello. Una Mattina is ontstaan uit een eenvoudige inspiratiebron: zijn dagelijkse routine en de Piedmont wijnboerderij waar hij leeft met zijn familie. In de 12 autobiografische, hedendaagse en minimalistische klassieke stukken staan de piano en de cello centraal. Naast het volledige album Una Mattina wordt dit 90 minuten durende ligconcert aangevuld met andere werken van Einaudi. Deze muziek is afgestemd op de menselijke ziel en zorgt voor ultieme ontspanning. Neem een mat(ras)je en een deken mee en kom liggen!

Reacties:

 • Wat een heerlijke ervaring! Licht en nuchter, tegelijk diepgaand. Zeer professioneel begeleid, wat vertrouwen geeft. Gedragen door de klanken van de cello en piano. Ik ben opengegaan. Wanneer is de volgende keer?
 • Ik eindigde vol lege ruimte, lichtheid en een glimlach in mijn ziel en op mijn gezicht. Aanrader, dus.
 • Best thing EVER!!! Glorious, really inspired & healing. I recommend it to anyone who can make it!
 • Mijn ziel wordt aangeraakt door de klanken. In de muziek woorden te vinden om mijn stem geluid te geven. De muziek klinkt in mij. Zonder woorden word ik verstaan en versta ik mezelf iets meer.
 • Wat een diepe ontspanning; ik heb na het concert eindelijk weer eens goed geslapen!
 • Wat heerlijk, ben helemaal stil en toch ook vol energie.
 • Bedankt, het was prachtig. Wat een rust en vrede.
 • Helemaal verstild en vervuld!
 • Klankkunstenaars, veel dank voor deze avond!

Jeroen van Veen is een ervaren concertpianist en heeft zich gespecialiseerd in minimalistische en ‘langzame’ muziek zoals o.a. Philip Glass, Ludovico Einaudi, Arvo Pärt en Simeon ten Holt. Naast meer dan 170 CD’s voert Jeroen vele diverse cross-overs zoals filmmuziek, theaterproducties, jazz- en improvisatieconcerten uit.

Evelien Fokker is muzikant, inspirator en psycholoog. Zij begeleidt mensen die privé of op het werk worstelen met een gevoel van innerlijke vrijheid en persoonlijk willen groeien. Afgestemd op wat er nodig is integreert zij YogaCello, stembevrijding en de Latifa meditatie in haar begeleiding.

11 juli 2020

Latifa Meditatie Concert met live Cello – door Evelien Fokker

Aanvang: Zaterdag 11 juli 19:30 – 21:30 uur
Aanmelden en meer informatie: jet@jetenzo.nl
Kosten: € 15,-
Let op! Er zijn ivm de coronaregels maximaal 30 plekken beschikbaar.

Deze meditatie is een (innerlijke) reis voor lichaam en geest langs zeven Latifa stappen van zingeving en transformatie: aanvaarden, verlangen, hoop, vertrouwen, loslaten, liefde en de wil. Liggend ervaar je de pure klanken van Eveliens stem en cello. De bijzondere Latifa meditatie met de verstilde muziek geven een diepe ontspanning waarbij de tijd stilstaat. Kom in makkelijk zittende kleding en neem evt. je eigen (yoga) mat of matrasje en eventueel een meditatiekussen en een deken mee maar er zijn ook spullen aanwezig

14 juli 2020

THE DANCE OF THE BRUSH

Aanvang: dinsdag 14 juli 15:00 t/m zondag 19 juli 15:00
Organisatie: sumi-e.nl
Kosten:  € 425,-
Informatie en inschrijving: Sonja Nijon 06-22391136, email: sonja@sumi-e.nl

Zesdaagse Workshop Japans inktschilderen en Zen-Meditatie

o.l.v. Zen- en Sumi-e Meester Beppe Mokuza Signoritti

De Japanse term “Sumi”  betekent inkt en “e” betekent schilderij. Door simpel een penseel, inkt en papier te gebruiken, stimuleert deze manier van schilderen de creativiteit en spirituele gevoeligheid. Al schilderend voel je jezelf in harmonie met alles om je heen en kom je in contact met de bron van het leven die in onszelf huist. Deze wijze van schilderen werd in Japan ontwikkeld door Zen-monniken. De internationaal bekende Zen- en Sumi-e meester Beppe Mokuza Signoritti geeft les in deze manier van schilderen vanuit de beoefening van Zen-meditatie.

Mensen kunnen zich ook opgeven voor alleen de zen-meditatie, die zowel in de ochtend als avond plaatsvindt.

NB De workshop is aangepast aan het corona-protocol, dwz dat er anderhalve meter afstand is tussen de deelnemers en dat de officiele hygiene-regels gehandhaafd worden (handen wassen, bij verkoudheid niet komen, en aangepaste looproutes). Dit onder voorbeehoud dat de overheid, zoals aangekondigd, na 1 juni groepen van 30 personen toestaat.

Klik hier voor de Brochure

25 juli 2020

Ontmoet jouw wilde zelf – Een creative workshop “Is leven voelbaar” door Marleen Dijkdrent

Aanvang: Zaterdag 25 juli 19:30 – 21:30 uur
Aanmelden en meer informatie: jet@jetenzo.nl
Kosten: € 15,-
Let op! Er zijn ivm de coronaregels maximaal 30 plekken beschikbaar.

Over verbinding met natuur. Kun jij voelen wanneer het gaat stormen? Wat gebeurd er als de wilde en intuïtieve kant van de mens meer ruimte krijgt? We zitten vaak te veel in ons hoofd, het denken heeft de overhand. Mag gras jouw voeten kietelen?

1 augustus 2020

Vrouwencirkel met Arma Schouten-Verloop en Karin de Jong

Aanvang: Zaterdag 1 augustus 19:30 – 21:30 uur
Aanmelden en meer informatie: jet@jetenzo.nl
Kosten: € 15,-
Let op! Er zijn ivm de coronaregels maximaal 30 plekken beschikbaar.

Heb jij ook behoefte om samen te zijn met andere vrouwen? Elkaar te bekrachtigen, in verbinding en vrijheid te kunnen delen wat er in je omgaat? Te merken dat je niet alleen bent met bepaalde issues? Kom dan naar onze vrouwencirkel.

Karin en Arma organiseren deze bijeenkomst omdat we voelen dat hier behoefte aan is.

In een veilige setting creëren we een fijne avond met elkaar.

8 augustus 2020

Mannenavond door Jan Verloop

Aanvang: Zaterdag 8 augustus 19:30 – 21:30 uur
Aanmelden en meer informatie: jet@jetenzo.nl
Kosten: € 15,-
Let op! Er zijn ivm de coronaregels maximaal 30 plekken beschikbaar.

Voor mannen die ook weleens wat anders willen dan praten over voetbal of F1

Een interactieve mannenmeeting met als doel om naar elkaars ervaringen en meningen te luisteren aangaande onderwerpen als spiritualiteit, sexualiteit, stoer versus sensitief en dat wat zich aandient. Wie weet ook enige yoga oefeningen. Verder zal er aandacht zijn voor de adem en bewustzijn, twee essentiele principes voor persoonlijke groei of zelfontwikkeling. Bovendien bestaat de mogelijkheid om na afloop een frisse duik in zee te nemen die bijgedragen hebben aan mijn persoonlijke transformatieproces. Echter dat wat voor mij werkt hoeft niet perse voor jou te gelden daarom lijkt het me zo leuk om het interactief te doen zodat we, door naar elkaar te luisteren en te leren. Wat mij betreft ingredienten genoeg om er een “andere” avond van te maken.

Wees welkom echte man.

In een veilige setting creëren we een fijne avond met elkaar.

15 augustus 2020

Rondleiding Soefitempel

Aanvang: Zaterdag 15 augustus 16:00 – 17:00 uur
Aanmelden en meer informatie: jet@jetenzo.nl
Kosten: Deelname is gratis maar een donatie wordt op prijs gesteld.
Let op! Er zijn ivm de coronaregels een beperkt aantal plekken beschikbaar.

U bent welkom als u geïnteresseerd bent in het Soefisme en/of de Soefitempel graag eens wilt bezoeken.

15 augustus 2020

Lezing en mini-expeditie "Bijzonder Berkheide" – door Gijsbert van der Bent

Aanvang: Zaterdag 15 augustus 19:30 – 21:30 uur
Aanmelden en meer informatie: jet@jetenzo.nl
Kosten: € 15,-
Let op! Er zijn ivm de coronaregels maximaal 30 plekken beschikbaar.

Een bijzondere mini expeditie en lezing over de biodiversiteit rondom de tempel, natuur gebied Berkheide. Een vermakelijke avond door Gijsbert van der Bent en co.

22 augustus 2020

Poëzie op muziek – met Zangeres Oukje den Hollander en Marijn Korff de Gidts

Aanvang: Zaterdag 22 augustus 19:30-20:15 en 20:45-21:30 uur (2 voorstellingen)
Aanmelden en meer informatie: jet@jetenzo.nl Graag aangeven welke voorstelling u wilt bijwonen.
Kosten: € 15,-
Let op! Er zijn ivm de coronaregels maximaal 30 plekken per voorstelling beschikbaar.

Tijdens dit speciale zomerconcert brengen zangeres Oukje den Hollander en multi-instrumentalist Marijn Korff de Gidts poëzie op muziek. Het album dat zij samen maakten op teksten van Ilja Leonard Pfeijffer ontving ★★★★ 4 sterren in het NRC “Zo licht en bijna doorschijnend-ijl als Oukje den Hollander zingt, dat is zeldzaam. Dit is muziek waarnaar je telkens kunt luisteren, om elke keer nieuwe poëzieregels te horen die door zuivere zang en vindingrijke instrumentatie verrassen.”  Dit concert in de Soefitempel zal een reflectie zijn op de woelige tijd waarin we nu leven. Laat je meevoeren door de taal van Ilja Leonard Pfeijffer vertolkt door de stem van Oukje en de klanken van Marijn Korff de Gidts.

30 augustus 2020

UNA MATTINA Einaudi Ligconcert – Evelien Fokker & Jeroen van Veen

1e voorstelling: Zondag 30 augustus 14:00 – 15:30 uur
Aanmelden: via eventbrite
2e voorstelling: Zondag 30 augustus 16:30 – 18:00 uur
Aanmelden: via eventbrite

Meer informatie: www.evelienfokker.com
Kosten: € 40,-

Jeroen van Veen en Evelien Fokker zijn meesters in het afstemmen op de frequentie van de menselijke ziel. Sinds 2017 bundelen zij hun krachten en klanken. Met succes; ieder concert is uitverkocht!

Ervaar dit ligconcert® met muziek van de Italiaanse componist Ludovico Einaudi zelf. Una Mattina is het album van Einaudi uit 2004. Zijn voorgaande albums waren voor piano solo; in Una Mattina zitten ook stukken voor piano en cello. Una Mattina is ontstaan uit een eenvoudige inspiratiebron: zijn dagelijkse routine en de Piedmont wijnboerderij waar hij leeft met zijn familie. In de 12 autobiografische, hedendaagse en minimalistische klassieke stukken staan de piano en de cello centraal. Naast het volledige album Una Mattina wordt dit 90 minuten durende ligconcert aangevuld met andere werken van Einaudi. Deze muziek is afgestemd op de menselijke ziel en zorgt voor ultieme ontspanning. Neem een mat(ras)je en een deken mee en kom liggen!

Reacties:

 • Wat een heerlijke ervaring! Licht en nuchter, tegelijk diepgaand. Zeer professioneel begeleid, wat vertrouwen geeft. Gedragen door de klanken van de cello en piano. Ik ben opengegaan. Wanneer is de volgende keer?
 • Ik eindigde vol lege ruimte, lichtheid en een glimlach in mijn ziel en op mijn gezicht. Aanrader, dus.
 • Best thing EVER!!! Glorious, really inspired & healing. I recommend it to anyone who can make it!
 • Mijn ziel wordt aangeraakt door de klanken. In de muziek woorden te vinden om mijn stem geluid te geven. De muziek klinkt in mij. Zonder woorden word ik verstaan en versta ik mezelf iets meer.
 • Wat een diepe ontspanning; ik heb na het concert eindelijk weer eens goed geslapen!
 • Wat heerlijk, ben helemaal stil en toch ook vol energie.
 • Bedankt, het was prachtig. Wat een rust en vrede.
 • Helemaal verstild en vervuld!
 • Klankkunstenaars, veel dank voor deze avond!

Jeroen van Veen is een ervaren concertpianist en heeft zich gespecialiseerd in minimalistische en ‘langzame’ muziek zoals o.a. Philip Glass, Ludovico Einaudi, Arvo Pärt en Simeon ten Holt. Naast meer dan 170 CD’s voert Jeroen vele diverse cross-overs zoals filmmuziek, theaterproducties, jazz- en improvisatieconcerten uit.

Evelien Fokker is muzikant, inspirator en psycholoog. Zij begeleidt mensen die privé of op het werk worstelen met een gevoel van innerlijke vrijheid en persoonlijk willen groeien. Afgestemd op wat er nodig is integreert zij YogaCello, stembevrijding en de Latifa meditatie in haar begeleiding.

17 oktober 2020

Soefi Elementen Ritueel

Aanvang: zaterdag 17 oktober 13:45-17:30
Organisatie: Soefibeweging
Meer informatie: www.soefielementenritueel.nl
Kosten: een vrijwillige bijdrage ad € 10,- voor 4x is gewenst
Aanmelden: info@soefielementenritueel.nl

Het Soefi Elementen Ritueel: Oefenen en Ervaring.

Het Soefi Elementen Ritueel is een mystieke ervaring. Het vormt een combinatie van dienst, gebed, gewijde dans, klank, kleur en ritme, adem en symbolenleer. De bijeenkomst bestaat uit het oefenen van de verschillende onderdelen van het Elementen Ritueel en uit de ervaring zelf. Ook komen de verschillende Tonen, Stappen, Wazifa’s, Houdingen en Zinnen van de 5 Elementen, Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ether aan de orde.

‘De stilte in jezelf.’ Het Elementen Ritueel gaat in wezen om het vinden van de stilte in jezelf te midden van de werking van de Elementen in je lichaam, gedachten en gevoelens. Dit maakt dat je inzicht krijgt in de invloeden van de vijf Elementen en hoe je daarmee om kunt gaan met de mensen om je heen.

Wat is de stilte in jezelf? Dat is de ziel die verbonden is met het Eeuwige Licht (het Goddelijke), onberoerd door lichaam, gedachten en gevoelens die beïnvloed zijn door de Elementen. De ziel laat zich niet leiden door de Elementen, maar door het licht van de Geest van Leiding.

Het Elementen Ritueel is een disciplinaire bewustwordingsreis naar jezelf, de rust en vrede in jezelf en tegelijkertijd naar je doel, het een zijn met God. Het Elementen Ritueel is de Weg naar de Ziel.